top of page
  • Poza scriitoruluiMaysa

De ce aș purta un ceas bărbătesc, automatic, dacă sunt femeie?

Actualizată în: 8 mai 2020

Cu toată varietatea accesoriilor și bijuteriilor adresate femeilor, totusi îmi plac mai mult ceasurile automatice bărbătești. De ce?

Întotdeauna mi-au plăcut ceasurile automatice, dar în special cele destinate bărbaților. Îți dau senzația unui tip de putere pe care nu îl ai mereu: cel decizional, hotărât, care incită sau care creează teamă. Și mai mult, e ceva care nu se pretează pentru modelul de ceas al unui femei: gingaș, discret sau în culoari nu neutre. Un ceas bărbătesc este mare, greoi, cu mecanism măiastru și culori în combinații țipătoare. Sau mă rog, modelele bărbătești care mă atrag pe mine în particular. Poate de fapt așa mi-aș dori să fiu, dar nu găsesc forma corectă de a-mi exprima dorința: extravagantă, complexă și nu foarte comună. Așa că aleg acest accesoriu definitoriu.


Temă de gândire

Dacă îți cumperi un ceas extravagant, dai dovadă de superficialitate?

Pentru a purta un accesoriu masculin, ca și femeie - în special ceasul - nu este de ajuns doar să fie excentric, al unui brand popular. Trebuie să știi povestea brandului, mecanismul de funcționare și atribuțiile ceasului. De ce? Altfel nu ești decât încă o persoană frivolă care pune accent pe aparențe. Și atunci poate mă veți întreba: din start, dacă achiziționezi un ceas de lux, nu dai dovadă de superficialitate?

În funcție de context, după cum urmează.


Noi nu suntem doar ceea ce gândim, ci și cum acționăm, cum ne îmbrăcăm sau cum vorbim


Ne naștem și creștem cu anumite resurse intelectuale - unii au mai multe, altții mai puține. Odată ce înaintezi în vârstă, dorești poate să-ți înmulțești aceste resurse intelectuale, însă de multe ori nu ai curajul sau încrederea că poți sau că vei reusi. Atunci intră în scenă de exemplu #unceas - un accesoriu care poate părea atat de neînsemnat, dar care poate aduce un aport atât de mare. Odată achiziționat pentru a-ți completa stilul, este apreciată din partea celorlalți atenția pentru detalii. Însă achiziția lui doar pentru a suplini lipsurile caracterului tău te pune de partea cealaltă a baricadei, și anume a oamenilor superficiali.


Fii autentică.


Fii originală, dezvăluie-ți stilul și povestea.

Ceasul de mână este accesoriul pe care îl porți zilnic, bijuteria care te poate inspira de câte ori o privești, sau te poate face să nu simți nimic la privirea ei. Având contact atât de des cu acest obiect, este important să faci din acest contact un beneficiu ție, în sensul că îți poate aduce un sentiment de admirație pentru tine si pentru ceea ce porți, de încredere în tine, gândindu-te la faptul că ceilalti te pot admira si poate deschide conversații noi tocmai povestea acestui ceas, cand altii privesc. Iar ca femeie, purtând un ceas pentru bărbați, vei crea controverse! Însă îți va ușura și munca selectării altor accesorii cum ar fi inelele, brățările, pentru că nu vei mai avea neaparată nevoie de ele.


Inspiră și alte persoane!


Orice porți și orice faci pot trăda detalii despre personalitatea ta. Alege să dezvălui originalitate, bun-gust și încredere în tine. Iar asta o poți face începând de la primul ceas.

10 afișări0 comentarii
bottom of page